Avomaan kurkut talteen

Tänä vuonna meille on tullut avomaan kurkkuja melko heikosti. Kasvihuoneen kurkut taas pärjäävät niin hyvin, ettei kaupasta juuri tarvitse kurkkuja ostaa. Tällä hetkellä avomaankurkkuja on saatu vain viisi. Niistä viidestä tulee kuitenkin jo kivasti yksi iso lasipurkillinen säilöttyjä kurkkuja. Tilli ja mustaherukanlehdet oli myös omasta maasta. Tässä alla olevassa reseptissä on hivenen vähemmän etikkaa kuin monissa muissa resepteissä, joten kurkkujen säilyvyys on myös todennäköisesti pienempi. Kävin läpi netistä löytyviä reseptejä ja päätin muuntaa niistä oman variaation.

Resepti

  • 500 g avomaankurkkuja
  • 1 l vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 dl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1,5 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 rkl kokonaisia maustepippureita
  • kourallinen mustaherukanlehtiä
  • Tuoreita tillinvarsia

 

Pese kurkut hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi ja lisää siihen etikka, suola ja sokeri. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä hieman. Lado lasipurkin pohjalle vuorottain kurkkuviipaleita, sinapinsiemeniä, mustapippureita, mustaherukanlehtiä ja pilkottuja tillinvarsia. Täytä lasipurkki liemellä piripintaan ja sulje hyvin. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään pariksi viikoksi.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s