Mökkeilyä ja mökkiruokaa

img_5306

Perjantai-iltana aurinko laski ja oli kaunista.

Viime viikonlopun vietimme yhdessä mökillä, pitkästä aikaa kahdestaan. Lauantai oli osittain varattu ruuan laitolle ja fiilistelylle. Päätettiin tehdä helppoa, nopeaa ja meille mieluisaa ruokaa. Alkupaloiksi valittiin Hakaniemen kauppahallista Roinisilta erilaisia italialaisia leikkeleitä, kuten fenkolilla maustettua salamia, San Danielen prociuttoa ja Felino salamia. Väliruuaksi tehtiin Saaran lempipastaa eli valkosipuli-chilipastaa, jonka valmistaa tarvittaessa viidessätoistaminuutissa. Pääruuaksi paistettiin kanaa saltimbocca eli kanan paistileikkeitä salvian ja parmankinkun kera sekä lisukkeena lämmintä kasvissalaattia retiisistä, porkkanasta ja tomaatista.

img_5339

Ihania alkupaloja!

 

Valkosipuli-chilipasta eli Pasta Aglio, Olio e Peperonico

img_5354

2 hengelle

Ainekset:

  • 250 g tuorepastaa esim. bigoli
  • 2 isoa valkosipulin kynttä pilkottuna veitsellä
  • 1 tuore chili-palko ilman siemeniä ja hienonnettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
  • suolaa maun mukaan

(halutessasi: parmesan tai pecorino juustoa raastettuna annoksen päälle)

Ohje:

  1. Keitä pastan pakkauksen mukaan pasta al dente kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Sillä välin, kun pasta kypsyy, kuumenna kasarissa tai paistinpannulla oliiviöljy. Pyöräytä valkosipuli ja chili kuumassa öljyssä hetken, mutta varo ruskistamasta valkosipuleita tai polttamasta niitä. Poista öljyseos liedeltä, kunnes pasta on valmis.
  3. Valuta valmiista pastasta pois keitinvesi ja kaada pasta paistinpannulle öljyn päälle. Kuumenna ja sekoita nopeasti. Sekoita joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja suolaa maun mukaan.
  4. Halutessasi raasta annoksen päälle hieman parmesan tai pecorino juustoa.

 

Kanaa saltimbocca

img_5369

2 hengelle

Ainekset:

  • 1-2 kanan paistileikettä/ henkilö riippuen siitä kuinka nälkäinen syöjä on kyseessä
  • 1-2 tuoretta salvianlehteä/ paistinleike
  • prosciuttoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • hammastikkuja
  • voita paistamiseen

Ohje:

  1. Kuivaa paistileikkeen pinta talouspaperiin ja nuiji paistileikkeen pintaa hieman. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Asettele paistinleikkeen päälle salvian lehti ja salvianlehtien päälle prociuttoa tai muuta ilmakuivattua kinkkua siivu ja kiinnitä kinkku hammastikuilla kiinni paistileikkeen sivuilta, siten ettei kinkku karkaa paiston aikana.
  3. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista miedolla lämmöllä leikettä molemmin puolin niin kauan, että pinta ruskistuu kauniisti ja kana kypsyy sisältä.  Aloita paistaminen kinkun puolelta. Voit myös halutessasi paistaa kanaleikkeet uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Saltimboccaa voi tehdä monella eri tavalla. Aito italialainen saltimbocca tehdään vasikanlihasta. Leikkeen voi kierittää rullaksi tai sitten voi oikaista ja tehdä kuten me teimme. Pääasia, että salvia maistuu saltimboccassa ja ilmakuivattu kinkku tuo ruokaan suolaisuutta ja makua. Salvian ja kanan yhdistelmä on herkullinen!

img_5331

Ruuanlaiton lomassa Saara ompeli Joonakselle 1300-luvun huppua keskiaikaharrastuksiin.

img_5325

Joonas taas entisöi Werner Westin tuolia 40-50 luvulta.

img_5378

Lauantai yönä kuu ei ollut vielä täysi. Ilta oli lämmin ja tyyni.

 

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s