Javean kujilla ja Tomaatin salaisuus

Follow my blog with Bloglovin

On aika päättää matkakertomus Espanjasta ja siirtyä takaisin kotoisiin asioihin. Mutta sitä ennen vielä muutamia matkan kohokohtia..

img_4787

Javean vanhan kaupungin kapeita kujia.

Kävelimme loman aikana kahtena päivänä Javean vanhaan kaupunkiin lasten kanssa. Ensimmäisellä kerralla lähdettiin matkaan vasta myöhemmin iltapäivästä, jolloin museot ja suurin osa kaupoista oli jo sulkemassa. Käytiin vähän kuin tiedustelemassa, mitä löytyy mistäkin. Lapset toivoivat näkevänsä matkalla paikallisia kissoja tai koiria. Lupaa koskettaa ei tietenkään ollut, mutta katsoa sai etäältä. Vanhan kaupungin hyljättyyn alakerran huoneistoon oli kissa tehnyt pennut ja kaksi niistä uskaltautui ikkunalle kalterien taakse keikkumaan.

img_4802

Suloiset kissalapset.

Javean vanhasta kaupungista löytyi myös erittäin mainio ravintola Casa Grau, jonka tarjoilut ja ystävällinen henkilökunta jäi mieleen. Olimme niin täynnä, että emme jaksaneet syödä jälkiruokiakaan loppuun. Onneksi ilta oli jo viilentynyt mukavasti ja kävely takaisin villalle virkisti.

maisema

Näkymä vanhaan kaupunkiin.

Montgo1

Näkymä Montgólle.

Toisella kerralla kävelimme Javean vanhaan kaupunkiin, tarkoituksena tutustua paikalliseen historiaan Javean museossa (Soler Blasco Archaeological and Ethnographic museum). Me molemmat olemme harrastaneet historiaa jo vuosia ja etenkin keskiajalta peräisin olevat esineet kiinnostivat. Yllätyksenä ei tosin tullut, että museon lähes kaikki opastetekstit olivat espanjaksi. Siitä huolimatta museo oli käymisen arvoinen paikka. Javean historia on hyvin monipuolinen, onhan sitä asuttaneet niin roomalaiset, kreikkalaiset, germaanit, visigootit, maurit ja monet muut kansat. Vanhan kaupungin rakennukset tosin ovat vanhimmillaan yleisesti ottaen 1700-luvulta.

keramiikkaa

Keramiikkaa Javean museossa.

aarteet

Meren pohjasta löydettyjä.

Montgo2

Museon katolta näkymä Montgólle ja sen luoliin, joissa asutuksen merkkejä on löydetty jopa 30000 vuoden takaa paleolliittiselta kaudelta.

Ja mikä Tomaatin salaisuus??

porukka

Matkalla selvittämään tomaatin salaisuutta…

Noniin, eli jo heti toisena iltana Joonas löysi mielenkiintoisen ravintolan melko läheltä Villaa. Kyseessä oli ravintola nimeltä El secreto del Tomate eli siis Tomaatin salaisuus. Ravintola on autotien varrella ja melko piilossa. Tarjolla on pihagrillissä valmistettuja ruokia sekä oman maan vihanneksia. Paikka oli saanut todella hyvät arvostelut, joten sinne oli päästävä. Vaan sunnuntai-iltana paikka olikin kiinni! Vihdoin viimeisenä iltana päätimme lähteä koko 26 hengen porukalla tutustumaan tähän Tomaatin salaisuuteen.

IMG_4926

Tienvarsikyltti

Siitäkin huolimatta, että meitä oli niin paljon, toimi kaikki erittäin hyvin. Ravintolassa sattui olemaan myös live-musiikkia ja takapihalla oli lapsille tilaa leikkiä. Ruoka oli erittäin maukasta ja hinta kohtuullinen. Jos satut Javeaan, kannattaa tiedustella ravintolan aukioloaikoja ja vierailla siellä vaikka taksilla, ellet ole vuokrannut omaa autoa tai polkupyörää.

Munakoiso

Munakoisoa parhaimmillaan eli grillattua munakoisoa minttu-jogurttikastikkeessa ja pinjansiemeniä.

Reissun plussat ja miinukset:

  • +Villa Perla oli mainio. Oma uima-allas ja oma rauha, vaikka reissussa mukana muita
  • +Riittävästi aikaa lukea ja levätä
  • +Ruokailukokemukset olivat kaikki hyviä
  • +Paikalliset olivat erittäin kohteliaita
  • -Vähän turhan kuuma. Espanjaan sattui juuri helleaalto tuolle viikolle.
  • -Paikalliset aikataulut olivat hyvin erilaiset kuin mihin on tottunut.
  • -Oma auto olisi helpottanut liikkumista paikasta toiseen
IMG_4748

Näihin kuviin ja tunnelmiin öiseltä uima-altaalta.

-Joonas ja Saara-

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s